2010. szeptember 13.

Miss Marple nyomoz

Miss Marple ül a hálószobában, ölében Mackólánykával és altatódalt dúdol. A szobában halvány fény dereng, csend honol a házon. A szomszéd néni előszobájával közös falunk felől nem a megszokott esti szöszmötölés zaja jön, hanem valami olyan, mintha a szekrényt próbálná letépni a falról. Azért ennyire nem erős a néni....

Biztos pakol. - gondolom magamban.
A zaj egyre furcsább, csak nem szűnik.
Miért most, és mit pakol? - zsörtölődöm magamban.
Végre fény gyúl agyamban: a néni bioritmusa azonos a miénkkel, ilyenkor már a konyhájában sem szokott szöszmötölni. Gyanús. Mackólányka a zaj miatt nem tud elaludni. Kb. tíz percre van szükségem, ahhoz, hogy fáradt szürkeállományom feldolgozza a hallottakat. Basszús! Ez több mint gyanús!
- APAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

ApaMackót -az öreg tartalékos főtörzsőrmestert- felderítésre küldöm a tök sötét kertbe, lesse már meg mi történik, tőlünk kb. 3 méterre! Egyből feltámad a benne szunnyadó Bruce Willis, fekete pólót és nadrágot húz, kopaszra nyírt fejével hajaz a híres fickóra. :-) Akcióhősként oson tujáról tujára, mikor meghallja az első reccsenést. Majd a másodikat.
- Segíthetek kinyitni? - kérdezi határozottan.
Vanek úr és társa eldobja méteres acél rúdját (még szerencse!) és gátfutást mutat be a kerítésen keresztül. Hiába, no, egy úriember a betőrökkel is úriember. :-)

Innen már majdnem a szokványos történet következik. Rendőrséget hívunk és a szomszéd néni fiait is kiverjük az ágyból. A rendőröknek kb. 20 perc kellett hogy ideérjenek, gondolom biztosra akartak menni, hogy még véletlenül se találkozzanak a betőrővel.
Közben a kismackók izgatottan elemzik a történteket. Ablakból leselkednek. Egy fekete autó jön lassan, a rendőrök mellett megáll egy picit, cigarettázó harmincas férfi ül benne. Lassan továbbhajt, bekanyarodik a következő sarkon. Kismackók, akik még sose láttak krimit, azonnal összerakják a mozaik kockákat:
- Biztosan a betőrők jöttek vissza! Szóljunk a rendőröknek!
Pontos leírást adunk az autóról, rendszámmal.

Rádión azonnal leadják a kőrözést az autóra. Távolról szirénázás hallik. Azonnal megtalálják az autót.  Majd kisvártatva az URH-ban sűrű anyázás.
A gyanús, fekete autóban ülő, cigarettázó férfi ugyanis nem volt más, mint a polgármesterünk! 
Lebuktattam a polgármesterünket! :-)))

update: a kutyus akire a szomszéd néni a házőrző szerepet osztotta, békésen végigaludta az egész esti műsort...

1 megjegyzés:

Alexandra írta...

Ez nagyon tetszett :)))