2010. október 16.

Hajrá Zepter, hajrá Magyarország!

Háááát, igen (tudom, hát-tal nem kezdünk mondatot...) engem is megtaláltak. Jó marketing, mosolygó néni, beígért ajándék...
Becsábítottak az előadásra. Tényleg, semmi rossz érzésem nem volt előtte! Szkeptikus sem voltam. De cinikus, az már vagyok - így utána :-)
Bejött egy úriember, aki beszélni alig, de táncolni nagyon tudott. A 6. percben már szédültem amikor ránéztem. Folyamatosan beszélt. Pöszén, magyarul alig tudva. Ki-kiszólásaiból a kicsit is vájt fülű rájöhetett, erdélyi magyarral van dolgunk, aki megpróbálja azzal palástolni tájszólását, hogy csak 12 éve tanulja a magyar nyelvet. Nem szégyen az! Van aki egy életen keresztül tanulja, mind hiába! :-) Az uriember, ha felvállalta volna, nagyon kedves, helyes tájszólása lett volna, talán még élveztem volna is... no persze a hallgatóságban kevés irodalmilag művelt, magamfajta népi kultúrát értékelő ült... értem én a motivációt, inkább takargassuk népi értékeinket, de nyomjuk a bizniszt ezerrel.

Hát jó. Akkor hajrá Zepter, nyomuljunk a korábban svájci, ma már monacoi (figyelem, kezdvező adózási feltételeket kihasználó off-shore cég!) székhelyű vállakozás fél-profi előadásán. Magyarul ugyan nem tud, előadni nem tud, eladni se nagyon, de félelmet kelteni azt nagyon.
Kedves olvasó, megmagyarázom. Úgy működik a történet, hogy félelmet kell kelteni a hallgatóságban, hiszen az embereket két dolog motiválja vásárláskor:
- a félelem, illetve
- a nyereség iránti vágy.
Ezen a ponton a Zepter, amely az egészség fényében tündököl, kő kemény pszichológiai eszközhöz nyúl: a félelmet erősíti a leendő vásárlóiban. Megjegyzem, a hallgatóság átlag életkorát én jelentősen fiatalítottam, de így is 70 és a halál közé tenném kifinomult statisztikai becsléssel....
Akkor meg már nem tök mindegy, hogy mikor és miben halok meg? Az életem javát vagy elbaltáztam már, vagy ami még hátra van, élvezzem, de ne adjak ki feleslegesen pénzt!!!!

Az előadás 60. másodpercben már láttam, egészségesen én innen ki nem jöhetek, minimum egy gyógyíthatatlan vastagbél rák lesz a Zepteres zárójelentésemen. És igen! Megnyertem a főnyereményt. Elő hát a nagy egészség farbával! Föld vízkészlete, 2%-a csak édesvíz, annak is csak 30 %-a iható. Majd a következő 70 perc alatt bebizonyították, hogy a csapvíz az ihatatlan undormány, tele olyan baktériummal és vírussal amit még a forralás sem pusztít el. Jelzem a baktériumok nagy része 38-42 C fok felett elpusztul (lásd az ember ezért lázas...) de 100 C fok felett a legtöbbjének kampec. Persze most ne beszéljünk azokról a speciális nemrégiben felfedezett mikrobákról, amelyek egy tenger alatti folyamatos vulkánkitörésben, 200 C fok felett életben maradtak... (mert ezt azért az átlagember nem tudja, és valljuk be, nem is érdekli)
De ez még semmi! Iszuk a bacikat, vírusokat. Meg azt a sok büdös nehézfémet. Meg a klórt. Az uriember elfelejti megemlíteni, hogy a klór pár nap alatt teljesen lebomlik. Konkrétan a medencénkben egy hét alatt. Meg a hormonokat, meg a sok nitrátot, nitritet. (Ami szerinte egy és ugyan az...)
Dühít az emberek hülyítése, azért e helyütt szerény kis olvasóközösségemnek jöjjön egy kis kémia óra nitrát ügyében:
Élelmiszerekben tartósítóként alkalmazzák E251 néven. Leveles zöldségekben természetes úton is előfordul, ezen kívül megtalálható még sajtokban, húsételekben, pizzákban. A maximum napi beviteli mennyiség 3,7 mg/testsúlykg. Közvetlen egészségügyi kockázata nincs, bár és savas környezet hatására nátrium-nitritté alakulhat, melyből káros nitroaminok képződhetnek Ezeknek rákkeltő hatást tulajdonítanak. Forrás: wikipedia
Előre a lugosításért, akkor nem alakul nitrité a szervezetemben! Aki ennél is jobban el akar mélyedni a vezetékes vizeink nitrát élővilágában, annak javaslom a következő link alapos áttanulmányozását. http://www.tankonyvtar.hu/konyvek/kornyezettechnika/kornyezettechnika-3-2-2-081029-5
Ki fogom kérdezni! :-)
No de emberünk az ásványvizeket is szidja mint a bokrot, különösen a bubisakat. Mert a CO2 (széndioxid) szerinte kivonja a csonjainkból a calciumot. Csak halkan súgom neki, hogy az nem a CO2, hanem a foszfor, ami a kólában és egyéb üdítő italokban van.... Minden, amit a kémia órán nem tanultál meg, de a szén-dioxidról tudnod kéne: http://hmika.freeweb.hu/Kemia/Html/Szendiox.htm

Hát jó, belátom. A vezetékes ivóvizünk és az összes palackozott ásványvíz ihatatlan. Rendben. Holnaptól csak sört iszom! :-)

De az, hogy lélegeznem is csak az  az 5x-ös hepa szűrős ionizátoros légtisztító készülék segítségével szabadna, az már kicsit sok(k) nekem. Az előadás ideje alatt folyamatosan járatták a légtisztító berendezést. Olyan büdös dohányfüst szagot éreztem, hogy többször körülnéztem, vajon honnan jöhet... A végén arra gondoltam, hogy rossz az épület "lélegeztető" berendezése, és nem szűri meg a Váci út bűzét...
Pedig, az előadó szerint itt hegyi levegőnek kellett (volna) lennie. Az előadás egyik súlyos érve az előadó szerint bárhol fellelhető légionella baktérium volt. Legionella pneumophila.
Megint csak súgva jegyzem meg, hogy évtizedeket töltöttem multi-katonaként undorító modern irodaházakban, ahol a magamfajta robotok lélegeztetése központilag, légkondícionáló berendezéseken keresztül történt. Még életben vagyok, és még egyszer sem volt tüdőgyulladásom.

Az előadáson fele-fele arányban voltunk mi, becsalogatott nyugdíjasok és a hátsó sorokban helyet foglaló új, Zepteres tanonc kollégák. Ez azért nem túl jó arány, lássuk be.
De a legjobb a végén következett: a becsalogató néni az előadás után óvatosan megtudakolta, milyen hatással volt rám a magyarul tanuló bácsi tánca...
Amikor kérdéseket tettem fel, olyan buta válaszokat kaptam, hogy először azt hittem, hülyére vesz! De nem! Komolyan magyarázta a butaságokat.

A slussz poént a végére tartogatta. A víztisztító berendezés megvásárolható 606 000 Ft-ért, de most akcijós, ezért csak 398 000 Ft. Huhhh, de nagy kő esett le a szívemről! És itt jön a szokásos, magyaros kis ügyeskedés. Ha tudok hozni valakit, aki törzsvásárló, vagyis fel tudunk mutatni egy szerződésszámot, akkor további 20 %-os kedvezményt kapok, vagyis 318 000 Ft-ért enyém lehet a víztisztító berendezés. Hurrá!!! Kedves olvasóim, kérem, ezen a ponton álljanak fel és egy percig vastapsal ünnepeljék a Zeptert.

Halkan súgom, hogy ez az összeg az átlag nyugdíj 5x-e. Csak azért tartom fontosnak ezt megemlíteni, mert ugye a korábban említett átlagéletkor...

Jaj, a lényeget majd' elfelejtettem: kaphatok akár banki hitelt is. A rózsaszín pillangó bank a legtutibb a háromból akivel kapcsolatban vannak, mert ők olyan jó fejek, hogy 19%-os THM-mel adnak 48 hónapra (=4 évre) áruvásárlási hitelt. Ebből viszont csak 9 % a kamat, mert ugye forint alapú. "Akkor 10% a kezelési költség"-mondom csípőből a hölgynek. Neeeem, úgy van az, és fél óráig hajtogatja, hogy 9 % a kamat. Aha, és a nagyanyám a ródlivonat. Neeem?
Utálom ha hülyének néznek! Jelzem a hölgynek, hogy van némi banki vémám, ne fáradjon, ebben nem fog megvezetni. És folytatja! Nyomja a hülyeséget, hogy a THM nem úgy, hanem így, és különben is higgyem el, az csak 9 % kamat. Na, ezen a ponton bepöccenek.  Gyorsan távozom, hónom alatt a 19%-os THM-mes ajánlattal, és a lelkemmel az eltökéltséggel:
inkább megdöglöm vastagbélrákban, amit az elmúlt 40 év alatt elfogyasztott vezetékes ivóvíz okozhat, mintsem ennek a csaló bandának egy fillért is adjak!

UI: ajándékot nem kaptam, mert "jaj, pont most fogyott el"....

Ha a fentiek alapján olthatatlan vágyat érzel, hogy a vizeinkben tanyázó bacikkal és ms. leginellával még közelebbi ismeretséget kössél, akkor itt van még egy-egy link, tudásszomjad csillapítására.: