2010. január 31.

Mackófesztivál, Mackómúzeum

Lassan elérkezik az a dátum (február 2-a), amikor mi mackók, a figyelem középpontjába kerülünk. Ahogy elnézem kis családomat ezen a késői órán, ők a (hosszú) téli álmot választják, és ha én is a szívemre teszem a kezem, akkor bizony én is aludnék még néhány hetet egyfolytában....
A mackók háza táján jó néhány esemény készülődik. Az egyik legizgalmasabb az Állatkert mackófesztiválja, amin ha ezen a hétvégén nem is, de február 2-án igyekszünk részt venni, hogy magunk is bizonyítsuk, kibújtunk a barlangunkból, immár hivatalosan is vége a télnek, jöhet a tavasz!
A másik program nem csak mostanában, hanem egész évben érdekes lehet, a macimúzeum, ahol 1300 db mackó várja a látogatókat, és a legöregebb 80-100 éves.
Mi magunk, igazi mackó családhoz méltóan egy kb. 65 éves macival dicsekedhetünk. Ami a legnagyobb erénye ennek a játékmackónak, hogy még mindig brummog :-).
Van még egy 73 éves két lábon járó Nagypapamackónk, aki viszont állandóan brummog. :-)

Apropó, tudják, hogy a mackók is a marketingnek köszönhetik sikerüket? Miért, mást gondoltak? Manapság minden a marketingen múlik! Különösen Ámerikában. Tudták, hogy Teddy Bear kiről kapta a nevét? Íme egy kis mackó történelem:
"Theodore (Teddy) Roosevelt, the 26th president of the United States, is the person responsible for giving the teddy bear his name. On November 14, 1902 ."


Bővebben itt és itt. Valamint Teddy Bear karrierjének állomásai. :-)
Juszt sem fordítom le! :-) Brummmmmm!