2010. október 10.

Szupernagyi aki belopta magát Dalma szívébe


Miss Dalma
 Fél órával indulás előtt kapom az sms-t, szupernagyitól:
"Vigyél almát a lónak, Dáji adja majd oda neki."

Hihetetlen, szupernagyi mindenkire gondol a környezetében. :-)

Megyünk a lovardába, gyönyörű napsütés, a karámban 2-3 ló, egy másikat legeltetnek.
Felettünk kb. 30 paplanernyős kering a domb oldal felett. Lentről nézve olyanok, mint kis színes pöttyök amelyeket odaragasztottak az égre. Valószínüleg egy nagyon jó termiket találtak, mert egy órán keresztül végig ott lebegtek a fejünk felett.
Az oktató néni megszavaz Dájinak egy igazi nagy lovat, nem pónin lovagol ma. (Bár a pónik is hihetetlenül bájosak :-)) Dalma igazi nő. Egy kislány csutakolja, szemmel láthatóan élvezi. Annyira belefeledkezik a fésülésbe, hogy majdnem elalszik. Emiatt egykedvűen veszi tudomásul a felszerszámozást. Nem túl lelkes, amikor a kifutóhoz érve, ügetésre szeretné Dáji rábírni. Kimennek a rétre, de ott sem lesz jobb kedve.
Azért a tisztesség kedvéért megcsinálja a gyakorlatokat Dájival, imádja amikor Dáji hozzábújik, simogatja, kényeszteti. Hiába, no mégiscsak nőből van ő is. :-)

No de nincs kegyelem, az óra végén a tréner néni megelégeli, és miután Dáji leszállt Dalma hátáról, jó kis vágtába kezd vele. Egykedvűen rágcsál, miközben a kétlábúak beszélgetnek mellette, kiértékelve az óra eseményeit. Oktató néni elmeséli, hogy Dalma kapott egy kis szünidőt, másfél hónapot legelőn volt. Ezalatt nagyon elkanászodott, ellustult, nem csinálja meg a feladatokat, és fegyelmezetlen. Akkor rendben is vagyunk, egymásra találtak Dájival. :-)
Amikor a táskámhoz nyúlok (fizetni is kell ugye....) a ló szeme felcsillan, átlépi a karám alacsony korlátját, és elindul felém. Természetesen ő az első, az alma előkerül. Izgatottan lesi az alma útját, amikor Dáji odanyújtja még röhög is egy nagyot.

Hazafelé menet megjegyzem Dájinak:
- Milyen szép Dalma, ugye almás deres?
- Jaj, anya, igazán tudhatnád, ő szürke!
- Azt láttam, hogy szürke, de ugye almás deres a fajtája?
- Nem anya, szürke. Szürkének mondják...

Szép lassan lecsúszom az autó ülésében, szégyenlem magam emberesen. Titokban el fogom olvasni Dáji minden könyvét lovaglás témában, azt hiszem fel kell tuningolnom magam a fiam szintjére. :-)

Update: Dalmát rossz magaviselete miatt nyugdíjazták a múlt héten... Remélem olyan helyre került, ahol öreg, nyugdíjas paciként is megbecsülik, mert ő egy igazi egyéniség!
2010.10.30.