2011. június 26.

Készülünk az osztálykirándulás(ok)ra

Pasimacik kirándulnak. Persze külön-külön, mindenki a maga osztályával. Ezt megelőzően az ofők "használati tanácsot" adnak a saját gyerekeinkhez. Írásbeli instrukcióik alapján fel kell készítenünk a lurkókat a kirándulásra.
 
1. Tanítsuk megmosni a 3 F-t. 
(Fül, fütyi, fenék). Ez eddig is megvolt, sőőőt, én a láb- és fogmosáshoz is szoktam ragaszkodni, de lehet, hogy ebben is konzervatív vagyok?

2. Minden napra tiszta ruhát csomagolni a büdös kölyöknek. ???? Há, méééé???

3. Kiscetli a csomagba: "Jól aludtál?", "Legyen szép napod!", "Hogy telt az első külön töltött éjszakád?", "Megmostad a fogad?" stb.
Csak hogy az otthoni terrort vigye magával kis csomagjában. :-)

4. Este 22 órakor takarodó. Erről beszélgessünk el gyermekünkkel.
Tisztelt Tanárnő! Nálunk, itthon sokkal korábban van takarodó. Inkább Önnel szeretnék elbeszélgetni.

5. Lehetőleg ne vigyenek mobil telefont, ha mégis visznek, akkor a kedves szülők ne hivogassák csemetéiket percenként. Az esetlegesen felmerülő problémákat a tanárok ott helyben kezelik.
Kedves Tanárnő,
a fiam az EGYETLEN, akinek nincs telefonja az osztályban. Megígérem Önnek, hogy nem fog vinni a kirándulásra, és igen, azért adtam kölcsön Önnek (mármint a fiamat, nem a mobilomat), hogy az esetlegesen felmerülő problémákat orvosolja.

6. Aki tudja, hogy hány a buszon, az indulás előtt egy órával feltétlenül vegye be a piruláit, és hozzon egy zacskót, amibe hányni fog! Aki másnap is hányni fog, az gondoskodjon pótzacskóról és további pirulákról is.
Ha-ha-ha, jobb az előrelátás! Szerintem az ételszállító doboz jobb (nem szokott kilyukadni :-)), nekünk bevált, erről még lesz szó egy másik post-ban. :-)

Egyébiránt szófogadó szülő lévén elbeszélgettem velük a fenti érzékeny kérdésekről:
- Ha balhét csinálsz az osztálykiránduláson, agyon csaplak!!!