2010. május 20.

A fekete csuklyás ember

Tegnap felszállt a buszra egy ember, akinek az -ben használatos arcmaszkja volt, fekete csuklya volt a fején kettő is. Tudjátok, az a fajta kapucni féleség, amit Anakin Skywalker hord a filmben, amikor még nem gép lélegeztette, de már nem volt az a kedves fiatal gyerek, mint a -3. részben. :-)

Volt nála két buzi nagy sporttáska, és egy fekete nagy nejlon zsák (amit a magamfajta csak költözéskor használ a ruhák/dunyhák elpakolásához), kezében 2 sörösdoboz.

Már akkor feltűnt, amikor a busz begurult a megállóba. Először azt hittem, valami elvetemült környezetvédő, aki önszántából szedi szelektíven az utca szemetét. Amikor azonban felszállt a buszra és ugyan olyan furcsán viselkedett, mint amilyen a kinézete volt, már nem voltak ennyire pozitívak a benyomásaim.
Téblábolt egy kicsit, nem nézett senkinek a szemébe, majd hírtelen leült az ajtóhoz legközelebb lévő székre.

Minden prejudikáció nélkül, komolyan arra gondoltam, hogy ha mi most Izraelben vagy Amerikában lennénk, tuti leszállítanák a fickót, fél pillanaton belül ott lennének a rendőrök, falhoz állítanák és megmotoznák.
Nem gondolom, hogy általában ez lenne a normális, de ennél a fickónál... igen, nagyon is hasznos lehetett volna, mert bizonyos országokban az ilyenek robbantják fel saját magukat a buszon.
Nálunk azonban még nem történt utcai tömeges terrortámadás, nem tudjuk mi az félelemben élni. Kívánom, hogy soha ne ismerjük meg ezt az érzést! De azért nem árt az óvatosság, és én bizony gyanakvó vagyok, amióta túl sok fekete mellényes ember ül az országunknak abban a bizonyos házában.

Úgy látszik, mi ilyen közönyös nép vagyunk, és maradunk is. Senki sem foglalkozott vele. Én sem. (Lehet köveket dobálni!)
Viszont nem is robbantotta fel a buszt. :-) Valószínüleg meghatotta a BKV marketing szövege, miszerint 65 mio Ft-ba került egy darab, és azért vették, hogy mi utasok, kényelmesebben utazhassunk.

Kép innen.