2010. szeptember 20.

Miss Marple nyomoz 2. rész.... és beindul

Miss Marple nyomoz. Mert félti kismackóit. Csak három éve lakunk itt, de ez már a második nagy esemény közvetlenül a portánkon. Azelőtt, 15 éven keresztül, a belvárosban nem történt semmi említésre méltó. Vagy az aszfaltdzsungelben élve immunis leszek arra, hogy a házunk előtt lövöldöznek? (Mert ilyen is volt, sajnos.)

No de a lélektani dolgokról térjünk át a tényekre, mert ugye Miss Marple-t is ezek vezetik el a megoldáshoz. A betörők -szerencsénkre- nagyon amatőrök voltak. Még szerszámot sem hoztak magukkal. Igaz, azt nem hallottuk, mikor feltörték a szerszámos kamrát.

A kertbe hátulról jöttek be, az ősdzsungelből. Sajnos a mögöttünk lévő kert nagyon elhanyagolt, ami gyerekszemmel csábító játszótér, az bizony rossz emberek búvóhelye is egyben.

Valószínüleg szomszédok (vagy ismerőseik) voltak a betörők, mert TUDTÁK, hogy a néni mikor utazik el, mikor nincs itthon... Vélhetően kihallgatták egy kertbéli beszélgetését.

Nos, üzenem az összes "jószándékú, kéretlen látogatónak", hogy felülvizsgáltattuk a házunk védelmét, ennek kapcsán a risztórendszerünket kibővítjuk és a jövőben még a kertünk is be lesz riasztva, biztonsági őrök fognak kijönni, és még lőni is fogok, ha bemerészkednek!