2011. június 28.

Konspirálás avagy hogyan kirándulnak ŐK?

Imádom az egy gyermekes szülőket. Mert mindent túl konspirálnak. Ahelyett, hogy időnként hátra dőlnének és lazítanának. Én nem tagadom, én bizony hátradőltem. Még a lábamat is feltettem az asztalra! :-) Lazítottam ezerrel. Élveztem a a zajszint csökkenését, ami pont az elviselhető mértékre mérséklődött. :-) De ezek az egy gyerekesek izgulnak, levelező listát gyártanak, tanárnőt hívogatják esténként. Ahelyett, hogy összebújnának Apával, mármint mindenki a sajátjával :-), vagy moziba mennének, vagy... (no ezt már le se merem írni!)

Alvókák összegyűjtve. Látjátok Miss Röfit, szerintem ő a tuti!
Így aztán, az osztálykirándulás négy napján, esélyem sem volt, hogy kiélvezzem a gyermekem iránti hiányérzetem. Mert folyamatosan jöttek a kör-emailek.

"Megérkeztek." - Húúúú, de nagy dolog. Ha elindultak, akkor a MÁV kegyelméből előbb-utóbb meg is fognak érkezni a tett színhelyére.

Első este/éjszaka: - ez inkább talán a tanárnőknek izgalmas, nem nekünk. Pizsama szépségversenyt rendeztek. Mindenki nyert :-) Takarodó valamikor 23 óra felé.

Kero szerint rossz takarót adtak, mert az övé elromlott. :-)

Első reggel. Pontosítsunk az inkább hajnal... (khm, izé ebben talán egy kicsit lúdasak vagyunk...) mert ugyan a tanárnő előre leírta az intelmeit és elvárásait, de mivel én udvarias szülő vagyok, ezért nem írtam le válaszként szülői intelmeimet (és elvárásaimat) a gyerekemmel kapcsolatban. Így aztán azt a tényt is elhallgattam, hogy a fiam korán kelő. Pontosítok: nagyon korán kelő. Csak egy legény volt talpon első reggel, az is az én fiam volt, 5 óra 15 perckor!!!
Pár perccel később természetesen az egész szoba, és a tanárok is. Hát, aki nem kérdez, az így jár kis kezit csókolom.

Zsófi szerint a reggeli tojásrántotta túl kemény volt. Anyáé finomabb. :-)

Napközben sarat dagasztottak, gátat és homokvárat építettek a Duna partján. Ebben érzek valamiféle bosszúfélét a tanárnő részéről, az egész évi szülői zargatásokért cserébe...
Sőt főhősünk bakancsát meg is örökítik az utókor számára, mutatom:

Pucolás előtt vagy után?
Stimmel. Itthon is így szokta lerúgni. :-)

Második reggel jött az sms a telefonomra. Ma már fél 7-ig bírta a gyermekem! Válaszolok: "Tanárnő! Holnap reggelre ígérjen be egy matekórát, garantálom, hogy 9-ig fog aludni az egész bagázs!"

Ezen a napon is gátépítés és sárdagasztás volt. Tényleg érzek némi koncepcionális bosszút a tanerő részéről...

Íjászatot tanultak délután :
Dávid szerint nem volt elég fácán a közelben...

Vacsora előtt kiderül: lagzira készülnek, zenészek jőnek...
Tanárnő! Attól tartok, ha hazaérnek, haladéktalanul, szeretnék Önnel elbeszélgetni alapvető erkölcsi kérdésekről....

Petra szerint az esküvői vacsora rántott húsa rágós volt...

Ez már sok volt a zenészeknek, ha harc hát legyen harc! Kihívták a diáksereget egy focimecsre, ahol a tét nem más: a vesztes megeszi az összes rántott húst. Az osztály férfipalántái komoly meccsben megvédték becsületüket. Képzelhetitek milyen buli volt, négy csapzott, verítékben úszó pasi húzza a talpalávalót, miközben a kölykök -színpad széléhez- folyamatosan hordják a vesztesnek kijáró rántott húsos tálakat!  Nem irigylem a násznépet!!! :-)

Szintén a jó alvás érdekében voltak éjszakai túrán is.
Tanárnő, teljesen felesleges ilyen kalandokba keveredni. Az én fiam képes elveszni tőlem 2 lépésnyire, a város közepén is. Ezért kár elvinni a "Tiltott rengetegbe"!
Aggódó szülők úgy kommentezték ezt: no para! Hogy ezek milyen kezdők! Én attól parázom, hogy megtalálják és vissza is hozzák a kölykömet! :-)))

Utolsó hír, pályaudvarra indulás előtt: "Bepakoltunk! Sikerült!"

Aha, akkor vajon miért telefonált már a pályaudvarról hazafelé menet Ábel nagyija, hogy nincs e nálunk Ábel pizsamája? Cserébe ad 1 db kék zoknit és egy fodros lányka bugyit, libás mintákkal... :-)))