2010. január 22.

Szabadlábon csizmácskában


Mackólánynak új csizmácskája van! Ezt örömmel mutogatja mindenkinek, nagyinak is dicsekedett vele. Nos, ha van már hócsizmánk, akkor kalandra fel!
Mikor Anyamackó mondta, hogy megyünk sétálni, lelkesen szaladt a sapkáért. Annyi szépséghiba csúszott a dologba, hogy Anya sapkáját és a bátyus 37-es :-) bakkancsát próbálta felvenni a kis medvelányka. :-)


Anyamedve segítségével végül belebújtunk a  jó meleg bundánkba, saját :-) sapkánkba és a kedvenc új lábbelinkbe, és elindultunk felfedezni a kertet. Nincs ebben ugye semmi rendkívüli, de láss csudát, első alkalom volt, hogy a babakocsi ott maradt összecsukva a sarokban.
Nagy tisztelettel először megálltunk az ajtóban. Néztük nagy szemekkel a havat. Aztán anyamedve mancsát szorosan fogva lassan, óvatosan elindultunk a fal mentén.  Egyik kismancs a falon, másik anyamedve nagymancsában.
Így sétáltunk el a ház sarkáig, ami nem több talán 4 méternél.... Ott Anyamedve elengedte a kismancsot és egyszerre ott taláta magát a medvebocs a havas rengetegben! :-)
Rögtön fel is találta magát. Utánozni kezdte Anyamackót, aki a sok fehér valamit próbálta egy helyre tologatni....
Íme, Medvelányka havat lapátol:

A munka végeztével elindultunk felfedező útra a ház körül.


Nem értette amikor anyamedve végett vetett a mulatságnak, és befelé invitált a meleg házikóba.
"Anya, mit mondasz?"